V sobotu mamžel dovezl z obchodu po dlouhé době slepici, a protože nebyla zmrazená, pouze chlazená, tak jsem ji ihned umyla, naporcovala a dala do papíňáku vařit.
Ke slepici jsem přidala celou neloupanou cibuli, 3 mrkve, kus celeru a petržel, osolila, přihodila asi 6 kuliček černého pepře a asi tolik nového koření, ještě asi lžíci sušeného celeru.
Nechala jsem ji vařit přesně hodinu, poté již bylo maso měkké, jen se sypalo.
Vývar jsem přecedila, maso obrala, menší kousky vrátila do polévky, větší jsem odložila na stranu. Zeleninu jsem pokrájela také zpět do polévky.
Přidala jsem vařit domácí nudle a výborná polévka byla hotová.
Hudlenka
1ks - slepice1ks - cibuleks - mrkev, petržel, celer - podle vásks - sůl, pepř, nové kořeníks - sušený celer a co máte domapříprava - 10vaření - 60