Dejte chvíli stranou cukroví a připravte si roládu z trochu jiného soudku. Tato dobrota se neztratí ani na silvestrovských oslavách.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
200gOlomouckých tvarůžků
500gplátkového Eidamu
250gměkkého tvarohu
150gšunkového salámu
1cibuli
50gmásla
pepřsladkou papriku, nasekanou petrželku
Instrukce
Na plechu vyloženém pečicím papírem rozložíme plátkový sýr tak, aby se okraje plátků překrývaly. Vložíme na pár minut do trouby vyhřáté na 150 °C, dokud se sýr nespojí v jednolitou plochu. Nasekané tvarůžky, šunku a cibuli smícháme s tvarohem, utřeným máslem a kořením. Směs naneseme na sýr a zarolujeme. Roládu necháme ztuhnout v lednici a před podáváním nakrájíme.
Notes
Olomoucké tvarůžky obsahují plnohodnotné bílkoviny, vápník a mají nízkou energetickou hodnotu. „Díky svému složení jsou Olomoucké tvarůžky skvělou volbou i pro vánoční pohoštění. Dají se s nimi v kuchyni vykouzlit recepty, které zaujmou nejen chutí, ale i lehkostí. Ocení je tak každý, kdo hledá během Vánoc zdravější pochutnání bez zbytečných kalorických výčitek,“ řekl Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.Zdroj a foto: A.W. spol. s r.o. / Olomoucké tvarůžky