Mouku, sůl a máslo rozmi×ujeme v kuchyňském robotu se sekacím nástavcem (food processoru), dokud směs nebude připomínat drobenku. Poté postupně přiléváme rozšlehaná vejce, které několika pulzy zapracujeme, dokud se ingredience nespojí. Jestliže by výsledné těstíčko bylo ještě suché, přidáme lžíci ledové vody. Hotové těsto zploštíme do tvaru disku, zabalíme a uložíme do chladničky.
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 °C. Několik šalvějových lístků nasekáme nadrobno a několik necháme celých na dozdobení. Dužinu z dýně nakrájíme na 2cm kostičky. Dýňové pyré smícháme s crém fraiche, solí, pepřem a nasekanou šalvějí.
Vyndáme těsto z lednice, studené jej vyválíme přímo na pečícím papíře na tloušťku 0,3 cm do tvaru oválu a přeneseme na plech. Potřeme připraveným pyré, ale ponecháme volné okraje. Na pyré naskládáme dýni a kaštany, opět s volným krajem, protože poté, co máme připraveno, je přeložíme přes náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut dozlatova. Následně galetky vyjmeme z trouby a z vrchu posypeme sýrem, aby se teplem rozpustil.
----------
Galetky ozdobíme pomocí čatní z červené cibule a lístky šalvěje. Podáváme ještě teplé.
----------
Místo cibulového čatní můžeme použít jiný druh, který se hodí k modrému sýru.