- Do mléka rozdrobte droždí, přidejte sůl, pepř, majoránku, česnek a sádlo.
- Nastrouhejte brambory a přidejte je společně s moukou do směsi.
- Připravené těsto vlijte do formy vymazané sádlem a nechte alespoň 20 minut odpočívat.
- Posypte mákem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C dozlatova.
TIP! Jakou zvolit mouku? Nabízí se Zátkova mouka pšeničná hrubá Zlatý klas, Babiččina volba Mouka HRUBÁ pšeničná nebo Šumavská pšeničná mouka hrubá z Mlýna a krupárny MRSKOŠ, všechny mají ocenění Klasa.500g - hrubá mouka200ml - mléko2ks - vejce50g - droždí4ks - brambory vařené ve slupce2lžíce - sádlo3ks - stroužky česneku3lžíce - majoránka2lžíce - mák ks - sůl, pepř příprava - 45vaření - 45