Umícháme směs z cca 500 g mletého masa, 5 stroužků nastrouhaných česneků, lžičky majoránky a jednoho vejce. Na drobno nakrájíme cibuly, kterou přidáme do této směsi. Asi ze tří rohlíků uděláme strouhánku, kterou přidáme do takto upraveného mletého masa. Osolíme, opepříme a dobře zpracujeme.
Mezitím uvaříme čtyři vejce natvrdo. Ty oloupeme a obalíme v mleté směsi. Hezky uplácáme mokrou rukou, aby nám nikde nezůstal vzduch a masové koule ,,pštrosí vejce" - klademe na olejem vymaštěný pekáček.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Občas podle potřeby podlijeme vodou.
Můžeme podávat s bramborovou kaší, s bramborem, se zeleninou, každému dle jeho chuti.....Dobrou chuť!
500g - mleté maso5ks - vejce1ks - cibule5stroužek - česnek1špetka - majoránka1špetka - sůl1sklenička - strouhanka1špetka - mletý černý pepřpříprava - 60vaření - 40