Jednoduchý recept na skořicový cheesecake, upraveno na základě amerického originálního receptu.
Nejprve připravíme krustu: V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo, umleté sušenky a 3 lžíce cukru (lze vynechat). Dáme na dno dortové formy, "uťapkáme" lžící, a dáme péci na 10 minut (150 stupňů). Necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém: Do malého hrnce dáme trochu studené vody (1 - 2 dcl) a nasypeme rovnoměrně práškovou želatinu. Necháme 1 minutu odstát, želatina trochu nabobtná. Poté na mírném plameni zahříváme 3 minuty, stále přitom mícháme. Želatina se tak dobře rozpustí. Odstavíme stranou.
V míse ušleháme pomazánkové máslo s cukrem (šlehačem či ručně), dohladka. Přidáme trochu šťávy z citronu (asi 1 lžíce) a skořici dle chuti. Nakonec vmícháme pomalu želatinovou vodu (může být mírně vlažná).
Směs vlijeme na vychlazenou krustu. Můžeme ještě ozdobit skořicí.
Dáme do lednice zchladit, zhruba na 6 hodin, nejlépe přes noc.
1hrnek - sušenky Bebe (umleté)3lžíce - máslo (rozpuštěné)3lžíce - třtinový cukr10g - želatina práškova450g - pomazánkové máslo přírodní7lžíce - třtinový cukrks - šťáva z citrónuks - skořicepříprava - 30vaření - 10