Těsto:
Na vál si prosijeme mouku a přidáme vejce, máslo a vodu. Propracujeme hladké těsto. Necháme aspoň hodinu nebo přes noc odpočinout v lednici.
Nádivka:
Mezitím si připravíme ořechovou nádivku z oříšků, cukru, vejce a rumu.
Škeble:
Vyndáme těsto z lednice a vyválíme na tenký plát asi 1mm vysoký. Z něho vykrajujeme skleničkou kolečka. Na kolečka klademe trochu ořechové nádivky, přehneme na půl a řádně přimáčkneme.
Pečení:
Škeble klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 160°C asi 10 minut.
Po vychladnutí obalujeme v práškovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Přeji krásné voňavé Vánoce!!!25dkg - hladká mouka25dkg - máslo1ks - vejce1lžíce - studená voda10dkg - mleté vlašské oříšky10dkg - práškový cukr1ks - vejce1lžíce - rum1ks - vanilkový cukrpříprava - 45vaření - 10