1. Shiitake houby pokrájíme na nudličky, šalotku na klínky, česnek nadrobno.
2. Na oleji osmažíme dosklovata šalotku, přidáme houby a smažíme do jejich "povadnutí".
3. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a tymián a necháme ještě krátce společně rozvonět.
4. Přidáme pár lžic vývaru a cca 5 minut vše zvolna pod poklicí podusíme. Mezitím si rozmícháme zhruba v 1 dl vývaru lžičku solamylu se lžicí sojové omáčky a nálev vlijeme k houbám. Za stálého míchání necháme krátce povařit. Dle chuti přidáme pepř, případně dolejeme vývarem dle potřeby a vyndáme větvičku tymiánu.
5. Podáváme s rýži, bramborem nebo těstovinami.
Příprava je velmi rychlá a tento recept je vhodný i na stravování podle dělené stravy.120g - Japonské houby Schiitaké čerstvé100g - Šalotkadle chutíks - olej, sůl, pepř, 1lžíce - Sojová omáčka1lžička - Solamyldle potřebydcl - Zeleninový vývar2stroužek - Česnek1 snítkaks - Tymiánpříprava - 30vaření - 20