Sárová palačinka se špenátem
Vytisknout recept
Rychlý oběd či večeře, pokud doma zbyde již hotový špenát
Kategorie Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 5 minutes min
Celkový čas 10 minutes min
Porce 1 osoba
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 2 celá vejce
- 5 dkg strouhaného eidamu 30%
- sůl pepř
špenátová náplň:
- 1 malá cibule
- 3 lžíce oleje
- česnek dle chuti
- špenát listový zmražený či čerstvý
- 1 lžíce hladké špaldové mouky
- 1-2 celá vajíčka
- sůl pepř
- smetana není nutná
Nejprve si připravíme špenát:
Cibulku nakrájíme na drobno, dáme na pánev s troškou oleje.
Když je lehce orestovaná, přidáme lžíci hladké špaldové mouky, promícháme a chvíli necháme propařit.
Přidáme špenát, osolíme, opepříme a dáme rozmačkaný česnek.
Nakonec vyklepneme celá vajíčka, pro zjemnění můžeme dát i 1-2 lžíce smetany.
Příprava špenátu zabere jen pár minut.
Na palačinku:
Sýr nastrouháme na jemno, do misky vyklepneme dvě vajíčka a spolu se sýrem vidličkou prošleháme. Přisolíme, opepříme.
Pánvičku necháme hodně rozehřát, dáme na ní kapku oleje a vlijeme na ní vaječnou směs.
Roztáhneme po celé ploše na palačinku, Upečeme z obou stran.
Hotovou potřeme špenátovou náplní a zavineme, nebo můžeme přeložit je na půl.