Go Back
+ servings

Sárová palačinka se špenátem

Vytisknout recept
Rychlý oběd či večeře, pokud doma zbyde již hotový špenát
Kategorie Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 celá vejce
  • 5 dkg strouhaného eidamu 30%
  • sůl pepř

špenátová náplň:

  • 1 malá cibule
  • 3 lžíce oleje
  • česnek dle chuti
  • špenát listový zmražený či čerstvý
  • 1 lžíce hladké špaldové mouky
  • 1-2 celá vajíčka
  • sůl pepř
  • smetana není nutná

Instrukce

Nejprve si připravíme špenát:

  • Cibulku nakrájíme na drobno, dáme na pánev s troškou oleje.
  • Když je lehce orestovaná, přidáme lžíci hladké špaldové mouky, promícháme a chvíli necháme propařit.
  • Přidáme špenát, osolíme, opepříme a dáme rozmačkaný česnek.
  • Nakonec vyklepneme celá vajíčka, pro zjemnění můžeme dát i 1-2 lžíce smetany.
  • Příprava špenátu zabere jen pár minut.

Na palačinku:

  • Sýr nastrouháme na jemno, do misky vyklepneme dvě vajíčka a spolu se sýrem vidličkou prošleháme. Přisolíme, opepříme.
  • Pánvičku necháme hodně rozehřát, dáme na ní kapku oleje a vlijeme na ní vaječnou směs.
  • Roztáhneme po celé ploše na palačinku, Upečeme z obou stran.
  • Hotovou potřeme špenátovou náplní a zavineme, nebo můžeme přeložit je na půl.