Go Back
+ servings

SALTED CACAO – SUŠENKY, DO KTERÝCH SE ZAMILUJETE

Vytisknout recept
Poklad z vesmíru, který si zaručeně zamilujete :-) Recept vyzkoušejte i v nejrůznějších obměnách. Kešu totiž můžete nahradit lískovými a vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g BIO a RAW kešu
  • 200 g BIO ovesných vloček
  • 15 g RAW kakaového prášku
  • 60 ml javorového sirupu nebo kokosového nektaru
  • 60 ml kokosového oleje
  • 1/2 čajové lžičky himálajské soli

Instrukce

  • Do mixéru vložte kešu, ovesné vločky, kakao a sůl. Opravdu nezapomeňte přidat před mixováním sůl. U tohoto receptu je důležité, aby se sůl dokonale promixovala s vločkami a mandlemi. Uvidíte sami, jak moc úžasné těsto díky soli vznikne.
  • Mixujte tak dlouho, než se vytvoří dokonale rozmixovaná hladká směs.
  • Těsto vložte do mísy. Přidejte javorový sirup a rozehřátý (tekutý) kokosový olej.
  • Vytvořte těsto – všechny ingredience ručně promíchejte.
  • Vytvořte kuličky, které vidličkou nebo razítkem rozmáčkněte do tvaru sušenek.
  • Sušenky můžete i upéct a vytvořit si tak veganskou verzi. Pečte na 180 stupňů po dobu 15 minut na pečícím papíru.