Poklad z vesmíru, který si zaručeně zamilujete :-)
Recept vyzkoušejte i v nejrůznějších obměnách. Kešu totiž můžete nahradit lískovými a vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
200gBIO a RAW kešu
200gBIO ovesných vloček
15gRAW kakaového prášku
60mljavorového sirupu nebo kokosového nektaru
60mlkokosového oleje
1/2čajové lžičky himálajské soli
Instrukce
Do mixéru vložte kešu, ovesné vločky, kakao a sůl. Opravdu nezapomeňte přidat před mixováním sůl. U tohoto receptu je důležité, aby se sůl dokonale promixovala s vločkami a mandlemi. Uvidíte sami, jak moc úžasné těsto díky soli vznikne.
Mixujte tak dlouho, než se vytvoří dokonale rozmixovaná hladká směs.
Těsto vložte do mísy. Přidejte javorový sirup a rozehřátý (tekutý) kokosový olej.
Vytvořte těsto – všechny ingredience ručně promíchejte.
Vytvořte kuličky, které vidličkou nebo razítkem rozmáčkněte do tvaru sušenek.
Sušenky můžete i upéct a vytvořit si tak veganskou verzi. Pečte na 180 stupňů po dobu 15 minut na pečícím papíru.