Go Back
+ servings

Salát z červeného zelí

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 350 g červeného zelí
  • 150 g vinných hroznů
  • 1 jablko

Nálev:

  • 1 PL octa
  • 1 PL oleje
  • trošku cukru třtinový nebo med....
  • sůl

Instrukce

  • Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou a necháme okapat a vychladnout. Vinné hrozny rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a smícháme s připraveným zelím. Přidáme nálev, vše opatrně smícháme a dáme vychladit. Podáváme k pečeným masům nebo samotné pro osvěžení.
  • Nálev: v octu rozpustíme cukr (med), přidáme olej a trochu soli.