Go Back
+ servings

Salát z červené čočky s vejcem

Vytisknout recept
Rychlé, zdravé a dobré jídlo plné bílkovin
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 osoby
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 4 vejce
  • sůl pepř, bylinky podle chuti

Instrukce

  • Červenou čočku uvaříme (stačí chvilka a nemusí se ani nemáčet).
  • Po uvaření ji scedíme.
  • Vejce si uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
  • Když čočka vychladne, nakrájíme do ní vejce, lehce vmícháme.
  • Ochutíme solí, pepřem, bylinkami (já mám ráda tymián).
  • Kdo má rád vylepšenou chuť, může přidat kyselou okurku.
  • A podáváme.
  • Zdobíme zeleným