Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Salát z červené čočky s vejcem
Vytisknout recept
Rychlé, zdravé a dobré jídlo plné bílkovin
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
5
minutes
min
Čas vaření
10
minutes
min
Celkový čas
15
minutes
min
Porce
2
osoby
Uvařila
Lenka Hudečková
Ingredience
200
g
červené čočky
4
vejce
sůl
pepř, bylinky podle chuti
Instrukce
Červenou čočku uvaříme (stačí chvilka a nemusí se ani nemáčet).
Po uvaření ji scedíme.
Vejce si uvaříme natvrdo a necháme vychladnout.
Když čočka vychladne, nakrájíme do ní vejce, lehce vmícháme.
Ochutíme solí, pepřem, bylinkami (já mám ráda tymián).
Kdo má rád vylepšenou chuť, může přidat kyselou okurku.
A podáváme.
Zdobíme zeleným