Go Back
+ servings

Salát z černé čočky s mrkví a vejcem

Vytisknout recept
Dobrota, která se neomrzí.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 300 g černé čočky Belugy
  • 2 mrkve
  • 3 vejce
  • červená kapie
  • sůl čerstvé bylinky

Instrukce

  • Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout
  • Černou čočku jsem uvařila dle návodu
  • Mrkev jsem nastrouhala na širokém struhadle
  • na balkoně jsem ostříhala 2 snítky čerstvého tymiánu
  • a 2 snítky čerstvé majoránky
  • petrželku na vejce
  • Čočku smícháme s mrkví, ochutíme solí a bylinkami
  • Přidáme na půlky vejce a proužky papriky