Pokud máte rádi dýně, máme pro vás dobrou zprávu! Dýně hokkaido, kterou jsme zvolili pro náš recept, je nejen chutná, ale také plná vitaminů a minerálních látek. Pozitivně působí na zrak, pomáhá při onemocnění slinivky břišní a žaludku a také při srdečních chorobách. Díky vysokému podílu vlákniny má i detoxikační účinky a výborně se hodí do redukčních diet. V pečené podobě na salátu s bílými fazolkami vám navíc bude neuvěřitelně chutnat.
Postup:
- Na kostky nakrájenou dýni dejte péct na 30 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů.
- Na pánvičce mezitím orestujte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a cuketu.
- Dle chuti smíchejte olivový olej, ocet balsamico a prolisujte do něj stroužek česneku, osolte
a opepřete.
- Do propláchnutých špenátových listů přidejte dýni, orestovanou zeleninu, bílé fazole a vše zalijte dresinkem. Zasypte čerstvou petrželovou natí.
TIP! Kam pro dýni hokkaido? Do Japonska nemusíte, pro dobře rostlý kus stačí zajet do AGRO Jesenice u Prahy a. s.
200g - bílé fazole v konzervě500 g - dýně hokkaido nakrájená na kostky2ks - mrkev1ks - petržel1ks - cuketa1ks - stroužek česneku1hrst - špenátové listy1hrst - čerstvá petrželkapárkapka - olivový olejpárkapka - ocet balsamico1špetka - sůl1špetka - čerstvě mletý pepřpříprava - 30vaření - 0