Luštěniny mají díky svému složení řadu příznivých účinků, a to zejména na kardiovaskulární
systém a trávicí trakt. Jejich pravidelná konzumace přispívá také k prevenci vzniku nádorových
onemocnění a snižuje riziko vzniku diabetu II. typu a dalších onemocnění.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
1zralé avokádo
250gcizrny Bonduelle
150gzlaté kukuřice Bonduelle
50gsýra feta na posypání
1stroužek česneku
Šťáva z půlky citronu
Pár kapek olivového oleje
Drcený pepřnejlépe barevný
Instrukce
Cizrnu scedíme a propláchneme studenou vodou. Pak ji smícháme s kukuřicí.
Avokádo rozkrojíme, vyjmeme pecku a nakrájenou dužinu přidáme k cizrně.
Promícháme, zakápneme citronem, přidáme rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.
Navrch nastrouháme sýr feta. Těsně před konzumací vše promícháme.
Podáváme s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.