Brokolici rozeberte na růžičky, promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Rozložte ji na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 20 minut, dokud nebude opečená dokřupava a dozlatova.
Mezi tím si připravte maso, které potřete olejem, osolte, opepřete a dejte na rozpálenou suchou pánev. Opékejte 2 minuty z každé strany a potom dejte na 5 minut do trouby vedle brokolice. Pečte asi 5 minut, dokud nebude propečené.
Když je kuře hotové, přendejte jej na talíř a nechte odpočinout. Až vychladne, nakrájejte ho na kousky. Brokolici přendejte do velké mísy a promíchejte s kůrou a šťávou z citrónu. Dejte stranou vychladnout.
Do misky k brokolici přidejte natrhané špenátové listy, cibuli nakrájenou najemno, kukuřici, kousky pomeranče nebo jablka, granátové jablko, mátu a vychladlé kuřecí maso. V malé mističce vedle si smíchejte SKYR s hořčicí, promíchejte, zakápněte pár kapkami citrónové šťávy a dle chuti dochuťte solí a pepřem. Dresink následně přelijte do mísy k salátu a jemně promíchejte, aby se chutě spojily. Servírujte s nakrájenými plátky avokáda navrchu.
www.skyrcz.cz