Příprava
Nejprve si dáme vařit 200 g černé čočky. Čočku si ještě propláchnu horkou vodou a dám jí do kastrůlku s 3/4 hrnkem vody. Čočku vaříme do změknutí, nebo až se vyvaří všechna voda.
Mezi tím si na pánvi rozehřeju dvě lžíce olivového oleje a přidám 4 nahrubo nastrouhané mrkve a papriku nakrájenou na kostičky. Zeleninu trochu osolím a nechám jí orestovat. Jakmile je zelenina opečená, přidám si dva stroužky česneku nakrájeného na drobno. Pak si lžičkou oškrabejte kůru z 2 cm zázvoru a ten nastrouhejte na jemno a přidejte k zelenině. Pořádně vše smíchejte a rovnou přidejte 200 ml kokosového mléka.
Směs krátce povařte a pak přidejte vařenou černou čočku a řádně promíchejte a dochuťte solí.
Servírování
Do talíře si vložte salát dle chuti a na vrh dejte pár lžic salátu s černou čočkou a pokapte na vrh citrónem.200g - Černá čočka Beluga4ks - Mrkev1ks - Paprika2lžíce - Olivový olej2stroužek - Česnek2 cmks - Zázvor200ml - Kokosové mléko1/2ks - Citrón1lžička - Sůlks - Listy salátu, rukola .....příprava - 10vaření - 30