Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rýžový salát
Vytisknout recept
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
celozrnná rýže basmati
mrkev
řepa
čerstvý hrášek
čerstvá jarní cibulka
rukola
nasucho pražená slunečnicová semínka
kukuřice
okvětní lístky měsíčku
extra panenský olivový olej
jablečný ocet
sůl
Instrukce
Rýži basmati uvařte ve velkém množství vody. Po uvaření propláchněte pod studenou vodou, aby se zastavil var a dejte do mísy.
Nakrájejte rukolu a jarní cibulku a přidejte ji k rýži.
Mrkev a řepu nakrájejte na malé kostičky a přidejte ke zbytku.
Přidejte vyloupaný hrášek a kukuřici.
Opražte na sucho slunečnicová semínka a přidejte je k ostatnímu.
Dochuťte extra panenským olivovým olejem, solí, jablečným octem a nakonec ozdobte okvětními lístky měsíčku.