Rýži uvaříme s hřebíčky a špetkou soli tak, aby byla zcela sypká mírné nedovaření není na škodu. Postrouhaná jablka podusíme s 2-3 lžícemi cukru a špetkou mleté skořice. V misce utřeme cukr, tuk, vejce a vanilkový cukr a za stálého míchání přidáváme uvařenou rýzi, pomleté nebo nasekané vlašské ořechy a rozinky, případně kandované ovoce. Tuto směs rozdělíme na tři díly. Prvním dílem směsi potřeme dno tukem vymazané a strouhankou vysypané nádoby na pečení. Na to naskládáme polovinu piškotü. Piškoty pokryjeme polovinou dušených jablek. Celý postup rýżová hmota, piškoty, jablka zopakujeme a navrch položíme vrstvu z třetího dílu rýžové hmoty. Pečeme v mírné vyhřáté troubě 30 a 40 minut, Zatím si uvarim z mléka a pudinkového prášku vanilkový pudink. Po upečeni potřeme povrch moućníku pikantním džemem a zalijeme ještë teplým pudinkem. Podáváme po vychlazení ozdobené šlehačkou.1ks - Balíček piškotů 3hrnek - Rýže5ks - Hřebíček1špetka - Sůl500g - Jablka3lžíce - Cukr krupice1lžička - Skořice90g - Cukr moučka50g - Rostlinný tuk2ks - Vejce1ks - Vanilkový cukr1hrst - Vlašský ořech1hrst - Rozinky nebo kandované ovoce1ks - Vanilkový pudink500ml - Mléko1ks - Šlehačkapříprava - 30vaření - 40