Nad domácí vývar není! Velice snadno ho můžete vylepšit a dodat mu asijské chutě, díky tomu se vám bude hodit na přípravu dalších jídel této kuchyně. A nebo ho můžete popíjet jen tak, během chladných dnů ideální volba.
Kategorie Polévka
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
zázvorčerstvý cca 5 plátků
česnek 1 stroužek
červená cibule 1/2 ks
chilli papričkyčerstvé nebo sušené 3 ks
vývar 500 ml
sójová omáčkanebo rybí cca 6 lžic
limetková šťáva 1/2 plodu
jarní cibulka
koriandr
Instrukce
Zázvor spolu s vyloupnutým česnekem, na kousky nakrájenou cibulí a papričkami nasucho opražte v hrnci, aby se vše rozvonělo.
Přidejte vývar a přiveďte k varu, vařte asi 10–15 minut. Potom je možné vývar scedit.
Ke konci přidejte omáčku, limetkovou šťávu na dochucení, krátce provařte a vmíchejte najemno nasekanou cibulku a koriandr.