Milé ženy,
dnes je svátek Stanislava a mnohé z nás, jenž mají přítele tohoto jména, se zcela jistě zamýšlí nad tím, čím mu ještě zpříjemnit tento jeho den.
Jak se říká, láska prochází žaludkem. Každý muž jistě ocení kuchařské dovednosti svého milovaného protějšku a nad šálkem čaje s povedeným moučníkem se málem rozplyne nejenom jeho duše.
Ale jak postupovat při pečení tohoto koláče?
Nejdříve jsem promíchala suché ingredience, to znamená polohrubou mouku, prášek do pečiva a strouhaný kokos.
Poté jsem přidala vejce, olej a mléko a vše rozmíchala v kuchyňském robotu.
Vymíchané těsto jsem nalila na plech předem vyložený pečícím papírem.
Rozmíchala jsem spolu tvaroh, zakysanou smetanu a tři balíčky vanilkového cukru. Tento krém jsem natřela na těsto a pokryla jahodami.
Takto připravený koláč s jahodami jsem pekla ve vyhřáté troubě na 170°C asi 30 minut. Jestli je koláč již upečený, jsem zjistila podle špejle.
Mnohé hospodyňky ocení jeho nenáročnou hrníčkovou přípravu a výsledek je vynikající.
Všem Stanislavům přeji všechno nejlepší k svátku!1ks - prášek do pečiva1/2hrnek - olej2hrnek - polohrubá mouka3ks - vanilkový cukr1hrnek - hrnek mléka1hrnek - cukr moučka1ks - vejce1/2hrnek - strouhaný kokos1ks - zakysaná smetana1ks - měkký tvarohpříprava - 15vaření - 30