Go Back
+ servings

Rychlá jablková bábovka

Vytisknout recept
Vláčná a chutná bábovka pro každou příležitost
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vajíčka
  • 1,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • případně 1-2 hrsti sekaných vlašských ořechů
  • tuk na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Instrukce

  • Připravíme si formu na bábovku, vymažeme jí tukem a vysypeme hrubou moukou.
  • Oddělíme si bílky od žloutků, bílky vyšleháme spolu se špetkou soli na sníh.
  • V míse smícháme mouku, cukry, skořici, kakao a prášek do pečiva. Přidáme žloutky, olej, nastrouhaná jablka, ořechy a promícháme metličkou. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh.
  • Těsto dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Propečenost bábovky zkontrolujeme špejlí.