Krupicový cukr ušleháme s vejci a se změklou herou do pěny.
Potom přidáme mléko a vanilkový puding - ten nasypeme v prášku, nikoli vařený. Vsypeme polohrubou mouku a kypřící prášek a vmícháme hladké polotuhé těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Rozmícháme polotučný tvaroh s cukrem a dáme na takto připravené syrové těsto.
Posypeme rybízem - já jsem vzhledem k ročnímu období zvolila mražený.
To celé posypeme drobenkou. Drobenka se připravuje ze změklé hery, hrubé mouky a cukru krystal.
Takto připravený koláč dáme do předem vyhřáté troby a pečeme na 150°C cca 30 minut.2dcl - mléko2ks - vejce350g - polohrubá mouka120g - hera1ks - vanilkový puding1ks - kypřící prášek do pečiva500g - polotučný tvaroh120g - cukr krupiceks - červený rybízks - drobenkapříprava - 15vaření - 30