S přibývajícím sluníčkem máme tendence odlehčovat jídelníček. Hodit se bude i tahle výborná granola podle Delicious blogu.S tím, jak rostou teploty a přibývá sluníčka, máme tendence odlehčovat jídelníček a spousta z nás se snaží jíst "zdravěji". Ano v uvozovkách, protože každý si pod pojmem zdraví představí něco jiného. Pro mě to rozhodně není každé ráno ovesná kaše a večer kus salátu. Zdravý životní styl je i pestrost. Proto nezabředávejte do stejných vod a snažte se přijít každý den s něčím alespoň trochu novým. Zvyšujete si tak i šanci, že se toho všeho "zdravého" nepřejíte a bude Vás to bavit. A o to tu také běží. Pokud budu jíst něco s odporem, nebudu mít z toho všeho potěchu, je to pořád zdravé, i když to může být z výživového hlediska naprosto v pořádku? Za mě ne, proto si pravidelně plním sklenici domácí granolou, ale pokaždé jinou. Stejně tak ji není třeba jíst jen s jakýmkoliv mlékem či jogurtem. Co takhle pěna z avokáda? Jak na to?V míse promícháme vločky s vlašskými ořechy, sezamem, mangem, růžovými plátky, skořicí, zázvorem a solí. V hrníčku přošleháme olej z vlašských ořechů s javorovým sirupem a přilijeme k suché směsi, kterou jsme důkladně promíchaly a rozprostřely po pečicím papírem vyloženém plechu. Granolu pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Troubu pravidelně kontrolujeme a občas granolu promícháme, aby se nespálila. Necháme ji zcela vychladnout a poté přesypeme do sklenice, ve které ji skladujeme. Na pěnu jednoduše vydlabeme avokádo, které tyčovým mixérem rozmixujeme spolu s javorovým sirupem, limetkovou šťávou, zázvorem a vanilkovým extraktem na hladký krém. Avokádovou pěnu rozdělíme do misek, přidáme granolu a podáváme :-)