Go Back
+ servings

Rozpečený hermelín s medem a ořechy

Vytisknout recept
Podáváme jako chuťovku k vínu.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 hermelíny á 100 g
  • 100 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 bageta
  • 4 lžíce olivového oleje

Instrukce

  • 1
  • Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme stroužkem česneku, olivovým olejem a rozmístíme na plech. Hermelín dáme do zapékací misky a spolu s bagetou dáme do trouby rozehřáté na 200 °C. Bagety zapečeme dozlatova a dáme stranou. Sýr rozpékáme asi 25 minut.
  • 2
  • Mezitím očistíme vlašské ořechy a nasucho je opražíme na nepřilnavé pánvi (stačí 2 minuty). Rozpečený hermelín servírujeme s praženými vlašskými ořechy, medem a bagetou.