Tato pomazánka je pořádně navoněná, takže pozor, kam po její konzumaci půjdete :)
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Celkový čas 10 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
250gměkkého tvarohu
200gA.W. Olomouckých tvarůžků
50gmásla
1cibule
1–2 dl mléka
pálivá paprika
sůlpepř
Instrukce
Tvaroh utřeme s máslem do hladké konzistence a postupně přidáme mléko, které směs provzdušní, aby vznikla nadýchaná pěna. Do tvarohové hmoty vmícháme nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené Olomoucké tvarůžky, jemně nasekanou cibuli a oblíbené koření. Podle potřeby lehce dosolíme. Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na čerstvý chléb, bagetu nebo slané sušenky. Pro slavnostní podávání ji ozdobíme kouskem tvarůžku, plátkem salámu, okurkou či paprikou, čímž vznikne chutná a efektní pochoutka vhodná k přípitku i jako svačina.
Notes
Zdroj a foto: A.W. spol. s r.o./Olomoucké tvarůžky