Bílky s vodou a solí ušleháme dotuha. Do sněhu s cukrem vmícháme žloutky a sypké přísady. Těsto rozetřeme na plech vyložný pečicím papírem, ve vyhřáté troubě pečeme pši 180 C 10 minut. Piškot dáme na vlhkou utěrku papírem nahoru, pokropíme studenou vodou a papír sloupneme. Svaříme 200 ml vody s cukrem 150g, vínem a citronovou štávou, necháme mírně vychladnout. Ze změklé želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji v sirupu. Až začne sirup tuhnout, vmícháme šlehačku. Střed piškotu potřeme polovinou krému, poklademe omytými jahodami překryjeme zbytkem krému a roládu stočíme. Zabalíme do utěrky dáme ztuhnout do chladničky minimálně na dvė hodiny.
3ks - Vejce2lžíce - Voda1špetka - Sůl100 g - Cukr1ks - Vanilkový cukr1/2ks - Kypřící prášek50g - Hladká mouka 50g - Maizena (kukuřičného škrobu)5plátek - Želatina3ks - Šťáva z citronů100ml - Bílé víno nebo Vinný mošt400ml - Smetana ke šlehání500g - Jahody20 g - Moučkový cukrpříprava - 160vaření - 10