1) Do mísy robota dejte celá vejce a cukr. Použijte šlehací metlu a šlehejte na nejvyšší otáčky do krásně nadýchané, světle žluté pěny.
2) Přidejte prosátou mouku se špetkou soli a na závěr zašlehejte i olej.
3) Hotové těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. (Rozměr použitého plechu 42x30cm)
4) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 8 – 10 minut.
5) Upečený teplý piškot položte na vlhkou utěrku a ihned srolujte do rolády.
Příprava krému Vám zabere jen pár minut. Hravě ji zvládnete během doby, kdy se peče piškot na roládu.
6) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.
7) Mascarpone dejte do mísy, přidejte kakao a vyšlehejte. Po chvíli přidejte i rozpuštěnou čokoládu, oslaďte dle chuti a ještě pár minut šlehejte.
8) Chladný piškot namažte pomerančovou marmeládou a rovnoměrně rozetřete i čokoládový krém – malou část si dejte stranou. Srolujte a hotovou roládu potřete odloženým krémem. Posypejte plátky mandlí a dejte do chladu minimálně na 4 hodiny.