Jak vykouzlit kotel plný zeleniny
Rajčata omejeme a odstraníme vnitřek, takže zůstane pouze vnější dužina. Nakrájíme na silnější plátky.
Papriky omejeme a nakrájíme na silnější plátky.
Cuketu neloupeme, ale pouze omejeme a nakrájíme na silnější plátky. Je vhodnější menší cuketa, aby tam nebyla velká jádra.
Žampióny omejeme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olej a restujeme cibuli.
Postupně orestujeme každou zeleninu a to zvlášť.
To všechno smícháme dohromady, ochutíme solí a pepřem.
Protože nejsme žádní troškaři, průměr hrnce na obrázku má 40 cm.
Zeleninu restujeme tak, aby nebyla úplně rozbředlá.
Zejména papriky by měly zůstat lehce křupavé.
1kg - rajčata3ks - cibule2ks - cuketa4ks - paprika8ks - žampióny1dcl - olej1špetka - sůl1špetka - mletý černý pepřpříprava - 10vaření - 20