Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky, na pánev dáme trošku oleje a cibuli na něm orestujeme. Pokrájíme si čerstvá rajčata na malé kousky a když cibulka začíná zlátnout, přidáme je na pánev. Dnes jsem krájela vč. slupky. A opět dusíme. Po cca 5 minutách přidáme sušená rajčata a společně ještě chvíli restujeme.
Mezitím očistíme krůtí játra, pokrájíme na stejné kousky a následně přidáme na pánev. Pak ještě společně cca 15 minut obděláváme. Osolíme, opepříme a chvíli před koncem přidáme ještě jednu lžíci kvalitního rajského protlaku či kečupu. Zamícháme a chvíli počkáme, až se chutě propojí.
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila vařené brambory, ale mohly by být klidně hranolky, krokety, ale i rýže či chléb. Jídlo můžeme podávat jako chutný oběd, ale i jako rychlou večeři doplněnou o sezónní zeleninu.400g - krůtí játra1ks - cibule velká5ks - rajčata střední1ks - sušená rajčata (malá sklenička)1lžíce - kečup či rajský protlakks - olej trošku pod cibuli1-2špetka - sůl, mletý pepř500g - brambory vařené (příloha)příprava - 10vaření - 35