1/ Smícháme mleté kuřecí maso s pepřem, solí, smetanou, koření a sušeným česnekem. Pořádně vše promácháme a budeme se snažit udělat malé válečky, které napícháme na špejle. Potom maso dáme péct do trouby, dokud nezezlátne. Nejlépe ze začátku na vysoký stupeň a potom troubu snížit na 180 °C. Asi tak 30 – 40 minut.
2/ Mezitím si připravte zeleninu, kterou nakrájejte na kousky a buď orestujte na olivovém oleji v pánvi, nebo grilovací pánvi. Také ji můžete dát do kontaktního grilu po plátkách nebo 15 minut před dopečením masa přidat do trouby k masu.
3/ Z řeckého jogurtu a nastrouhané vyždímané okurky si můžete připravit domácí tzatziki, okořeňte, přidejte sušený česnek a kapku citronové šťávy. Podávat můžete s uvařeným bulgurem nebo pita chlebem.
Další recepty najdete na instagramu @klatovskekureci nebo Facebooku @DZKlatovy. 1ks - Cuketa1ks - Lilek2ks - 2 druhy papriky250g - Cherry rajčata1ks - Červená cibule250g - Kuřecí steak bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy2–3lžíce - Zakysaná nebo normální smetana1lžička - Oregano1lžička - Pepř a sůl1lžička - Tymián, římský kmín, sušený česnek, můžete přidat i pískavici1ks - Řecký jogurt1/2ks - Okurka1ks - Pita nebo bulgur1kapka - Citronová šťávapříprava - 10vaření - 15