Rajčata navrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na 1-2 minuty do vařící vody. Potom je vyjměte (snadno to jde děrovanou naběračkou), oloupejte a pokrájejte nadrobno. Do mixéru dejte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu. Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylymi ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a sirupem. Takto připravenou polévkul přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit. Můžete dochutit ještě worchesterovou omáčkou, která dodá jídlu zvláštní chuť. Klíčem k úspěchu této studené polvéky jsou hlavně chutnáa a pěkně vyzrálá rajčata.
ks - 600g rajčatks - 2 šalotkyks - 2 papriky (může být jakákoli)ks - 1 okurkaks - 3 stroužky česnekuks - 3 lžíce olivového olejeks - 2 lžíce vinného bílého octaks - Pepřks - 2 lžíce javorového sirupuks - Worcesterová omáčka na dochucenípříprava - 30vaření - 0