- Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.
- Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.
- Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.
- Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.
- Nechte péct v troubě zhruba 40 minut a podávejte se zakysanou smetanou.
TIP! Koláčky jsme dozdobili zakysanou smetanou z Mlékárny Valašské Meziříčí s označením Klasa.280g - hladká mouka na těsto1lžička - cukr na těsto 1/2lžička - sůl 170g - máslo125ml - ledová voda500g - rebarbora300g - jahody3lžíce - hladká mouka na náplň 200g - cukr krupice na náplň ks - zakysaná smetana k podávání příprava - 40vaření - 40