ražniči:
Vepřovou kotletu si nakrájíme na malé kostičky, posypeme směsí koření, přidáme olivový olej, sojovou omáčku a worcestrovou omáčku. Důkladně promícháme a uložíme na několik hodin do lednice.
Připravíme si nerezové jehly. Nakrájíme si anglickou slaninu na malé kostičky a cibuli na kolečka. Střídavě napichujeme na jehly anglickou slaninu, cibuli a maso.
Vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 160°C asi 45 minut přikryté alobalem. Podléváme občas vodou. Pak sundáme alobal a dopečeme ještě asi 15 minut při 180°C.
šťouchané brambory:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Osolíme a přidáme bobkový list a vodu. Vaříme asi 15 minut. Necháme trochu vychladnout. Slijeme vodu a trochu necháme v bramborách. Šťouchadlem rozmačkáme a přidáváme máslo. Můžeme dochutit pažitkou.
servírování:
Na talíř nandáme šťouchané brambory, jeden nebo dva špízy a trochu holandské omáčky, obložíme čerstvou zeleninou, třeba červenou kapií. Místo holandské omáčky můžeme použít jakýkoliv dresing, který máme rádi.
Přeji dobrou chuť !!!
1000g - vepřová kotleta200g - anglická slanina5ks - cibule3lžíce - koření na barbecue ( oregano, tymián, chilli )2lžíce - olivový olej2lžíce - sojová omáčka1lžíce - worcestrová omáčka3lžička - sůl1000g - brambory100g - máslo250g - holandská omáčka2ks - zelenina ( červená paprika) 3ks - bobkový listpříprava - 60vaření - 60