Červené a bílé zelí nakrouhejte na V-kráječi nebo nožem na co nejjemnější plátky. Máslovou dýni oloupejte a zbavte případných semínek. Spolu s mrkví ji nakrouhejte na jemno na struhadle nebo v robotu za pomocí krouhacího disku. Vše v míse promíchejte a přidejte nasekaný čerstvý koriandr.
Na dresink namočte ¼ hrnku ořechů kešu alespoň na 2 hodiny. Ořechy dejte do mixéru, zalijte olejem a přidejte všechny ostatní ingredience. Papriku předtím lehce pokrájejte, aby se lépe mixovala. Vše rozmixujte do hladka.
Dresinkem přelijte směs zelí, dýně a mrkve a nechejte marinovat alespoň 1 hodinu za pokojové teploty, aby vše změklo. Důležité je salát nechat marinovat, aby jeho základ změkl, a dal se tak lépe jíst. V ledničce můžete salát nechat marinovat klidně přes noc.
Zdroj: recept z kuchařky Tajemství syrové stravy.1/4ks - červené zelí1/4ks - bílé zelí1/4ks - máslová dýně3ks - mrkevks - koriandr1/4hrnek - kešu ořechy150ml - olivový olej1ks - červená paprika2 cmks - zázvor2lžička - agáve sirup1lžíce - jablečný ocet2lžička - tamariks - koriandr1lžička - sůlpříprava - 20vaření - 20