Vyzkoušejte rybí recept, který zachutná i těm, co ryby příliš nemusí. Více podobných receptů najdete v knize Kuchařka pro mého muže.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
čerství pstruzi
větvičky rozmarýnudo každé rybky aspoň 1
citron
olivový olej
sůl a pepř
Instrukce
Tak jednoduché a přitom naprosto dokonalé!
Rozpálíme gril a než se nám uhlíky zbarví do ruda, připravíme pstruhy. Do každého (omytého a samozřejmě vykuchaného) přidáme plátek citronu, větvičku rozmarýnu, pořádně osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Ryby grilujeme jen chvíli, aby nebyly suché, 5 až 10 minut bude stačit, záleží na velikosti.
Jako přílohu podáváme zeleninový salát, opečenou bagetku, nebo vůbec nic. :-)