1Do misky nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte špetku soli, zaprašte moukou a nechte na teplém místě asi 10 minut vzejít. Do mísy robotu prosejte mouku, přidejte cukr, majonézu a vejce. Vlijte vzešlé droždí a hnětacím hákem zpracujte hladké vláčné těsto. Bude to trvat asi 10 minut. Mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 60 minut kynout, těsto zdvojnásobí objem.
2Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vytvarujte dva bochánky. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 15 minut kynout.
3Připravte drobenku. Všechny suroviny dejte do misky a prsty zpracujte na drobenku. Koláče potřete rozšlehaným vejcem, posypte drobenkou a pečte asi 20 minut, na povrchu by měly zezlátnout.
4
Uvařte krém. Do kastrůlku vlijte tři čtvrtiny mléka, vsypte oba cukry a máslo nakrájené na kousky. Za stálého míchání rozpusťte. Zbylé mléko nalijte do misky, rozmíchejte v něm pudinkový prášek a přilijte do kastrůlku. Míchejte, přiveďte k varu, stále míchejte, dokud pudink nezhoustne. Odstavte z plotny, na povrch pudinku položte fólii, aby se nevytvořil škraloup a nechte vychladnout.
5Udělejte ovocný rozvar. Do kastrůlku dejte třetinu ovoce – jahody pokrájejte, pak přidejte cukr a pomalu vařte, dokud se ovoce nerozpadne a omáčka nezačne houstnout. Odstavte a nechte vychladnout.
6Smetanu ušlehejte dotuha a postupně vmíchejte do vychladlého pudinku, vznikne hladký krém.
7Vychladlý koláč prokrojte, na spodní část naneste pořádnou vrstvu krému, pokapejte ovocným rozvarem, poklaďte ovocem a přiklopte horní částí korpusu.