Cukrové kuličky, cukrářské zdobeni, kokos na zdobení
KRÉM
200-250mlSmetana 33%
60gHořká čokoláda min. 70%
1lžíceSolamyl
4lžíceCukr krupice
120gMáslo
DÁLE
Špejle
sklenička nebo dóza na zapíchnutí popcakes
Instrukce
PIŠKOT:Nejprve si připravíme tuhý sníh z bílků (až tvoří špičky). Potom našleháme doběla žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh. Teprve potom po lžících zamícháváme polohrubou mouku. Opravdu je lepší po lžících, protože kdyby se přidala najednou, padla by ke dnu. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 8 minut, podle trouby) při 180 stupních.Na popcakes je možno použít jakékoliv upečené těsto, klidně i zbytky z pečení, bábovka, dortový korpus, muffin, prostě cokoliv. KRÉM:Ve vodní lázni povaříme za stálého míchání smetany s cukrem (200-250ml smetany s 4lžícemi cukru krystal), čokoládou (60g) a solamylem. Hustý krém dáme stranou, přikryjeme transparentní folií a necháme vychladnout.Do vychladlého krému opatrně zašleháme nakrájené máslo (120g) a krém podle chuti dosladíme.-Vychladlý piškot nadrobíme a smícháme s vychladlým krémem. Vytvarujeme kuličky a dáme na půlhodinky do mrazáku.-Mezitím si ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce rozpustíme 200g čokolády s kouskem másla, vymícháme tak, aby se obě ingredience spojily. -Špejli namočíme v čokoládě, napíchneme na kuličku, namočíme v čokoládě, počkáme chvilinku (10-15 sekund), než steče přebytečná čokoláda a obalujeme ve zdobení. Při zdobení se fantazii meze nekladou!!!! *angel**gift*