Pomeranč nejdříve pořádně omyjeme. Pokud máte možnost koupit pomeranče v bio kvalitě, tak tím lépe. Pak rozpůlíme a každou půlku vymačkáme – nejlépe na ručním lisu a potom sloupnete vnitřní vymačkanou část. Prstem odloupnete část od okraje a pak už to jde poměrně dobře. Pozor, aby jste nevyloupli dole uprostřed dirku. To by pak zmrzlina protékala.
Pohárky necháme zchladit v lednici a pak plníme zmrzlinou (může být domácí i kupovaná). Nejlépe se hodí vanilková, čokoládová a citrónová, případně jiná ovocná, kde vám nebude vadit vůně pomeranče, která se z pohárků line.
A co s vymačkanou šťávou? My jí používáme do smoothie, ale dá se z ní udělat i výborný ozvěžující nápoj – zředíte ji s vodou, přidáte mátu a pár kapek citrónu.1ks - pomeranč1ks - zmrzlinapříprava - 10vaření - 0