Go Back
+ servings

Polévka z červené řepy s jogurtem

Vytisknout recept
Vydatná krémová polévka z červené řepy, bílého jogurtu a rozšlehaného vejce. Dolaďte ji ještě koprem, máslem a octem a chuť bude dokonalá. Navíc vás skvěle zahřeje i v chladných sychravých dnech.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 20 g máslo
  • sůl
  • 1 lžíce ocet
  • 1 vejce
  • kopr
  • 2 dl bílý jogurt
  • 200 g červená řepa

Instrukce

  • Červenou řepu oloupeme a jemně nastrouháme. Uvaříme v 1,5 l osolené vody. Když je řepa měkká, přidáme jogurt rozšlehaný s vejcem.
  • Ochutíme čerstvým máslem, octem a sekaným koprem.