Vyzkoušejte bábovku, která bude tvarohová a krásně nadýchaná. Bábovka je tradiční český zákusek, který můžete udělat na sto způsobů.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3vejce
150gkrupicového cukru
60mlslunečnicového oleje
100mlmléka
300gpolohrubé mouky
2lžíce holandského kakaa
1prášek do pečiva
máslo na vymazání + hrubá mouka na vysypání formy
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
500gpolotučného tvarohu
1žloutek
4lžíce moučkového cukru
1vanilkový cukr
1vanilkový puding
100–150 ml mléka
Instrukce
Nejprve si připravte tvarohovou náplň: 500 g polotučného tvarohu vidličkou našlehejte s připraveným žloutkem, 4 lžícemi moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem, pudinkem a 100–150 ml mléka, až vám vznikne vláčná náplň. Poté ji dejte stranou.
Na těsto na bábovku šlehejte v robotu asi 5–7 minut 3 vejce se 150 g krupicového cukru, pak přidejte 60 ml oleje, 100 ml mléka a 300 g mouky důkladně promíchané s 2 lžícemi kakaa a práškem do pečiva.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se vám nepřilepila na stěny. Na dno nalijte třetinu těsta, na něj polovinu tvarohové směsi, poté druhou třetinu těsta, zbytek tvarohové směsi a navrch poslední třetinu těsta.
Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Bábovka by měla být krásně nadýchaná. Ať vám chutná.