Koktejlové i divoké krevety jsou vynikající volbou pro přípravu jak jednoduchých, tak i sofistikovanějších pokrmů. Malé koktejlové krevety Mylord pocházejí z certifikovaných farem ve Vietnamu, kde má farmování dlouhou tradici. Jsou pečlivě oloupané a blanšírované, což zaručuje jejich jemnost a krásnou narůžovělou barvu. Čerstvost těchto krevet zajišťuje kvalitní příprava – po ulovení jsou krevety předvařeny a šokově zmraženy, což uchovává jejich vynikající chuť a texturu.
Ať už jste milovníci salátů, polévek nebo třeba těstovin, tyto dva druhy krevet se hodí do různých pokrmů. Jsou skvělou volbou nejen díky své všestrannosti, ale i jemné chuti. Pro inspiraci vám přinášíme recept na plněná vejce s krevetami, která vás zaručeně nadchnou.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
4ks divokých krevet Mylord Premium13/15
2vejce natvrdo
50gkoktejlových loupaných krevet Mylord71/90
1chilli paprička
3lžíce olivového oleje
1limetka
1citron
1lžíce majonézy
1hrst nasekaného koriandru
sůl a pepř
hráškové výhonky na ozdobu
Instrukce
Nejprve nechte povolit krevety a uvařte si vejce. Uvařená vajíčka opatrně rozkrojte na dvě poloviny, vyndejte žloutky a ty přendejte do misky.
Nasekejte nadrobno chilli papričku a tu promíchejte v misce s malými loupanými krevetkami. Zakápněte troškou olivového oleje, osolte, opepřete, přidejte šťávu z limetky a znovu promíchejte.
Krevetky zhruba 3 minuty zprudka restujte na pánvi s olivovým olejem. Poté je vyndejte z pánve a na prkénku je nadrobno nakrájejte.
Do mísy ke žloutkům přidejte majonézu a část nasekaného koriandru. Přimíchejte nakrájené krevetky a dle potřeby dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky.
Následně oloupejte velké krevety a přendejte je do mísy. Přidejte sůl, pepř, zbytek nasekaného koriandru, trošku olivového oleje a šťávu z citronu. 10 minut marinujte a poté je asi 3 minuty zprudka restujte na olivovém oleji.
Rozpůlená vajíčka naplňte směsí z malých krevetek. Navrch přidejte orestovanou velkou krevetu a vše ozdobte hráškovými výhonky.
Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.