Go Back
+ servings

Pizza Margherita z vločkového těsta

Vytisknout recept
Z této pizzy nemusíte mít výčitky svědomí a přitom si skvěle pochutnáte. Těsto je překvapivě chutné a při správném postupu chutná podobně jako pravá italská pizza.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience na těsto
  • Ovesné vločky Velká hrst
  • Vejce 1ks
  • Bílý jogurt 4 velké lžíce
  • BIO Kypřící prášek 4g
  • Ingredience na rajčatovou omáčku
  • Rajčatový protlak 100g
  • Bazalka malá lžička
  • Tymián malá lžička
  • Česnek 4 stroužky
  • Cibule ½
  • Sůl a pepř
  • Ingredience na pizzu
  • Čerstvá bazalka
  • Cherry rajčátka
  • Mozzarela

Instrukce

  • Postup na rajčatovou omáčku
  • Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a lehce orestujte na oleji.
  • Do misky vložte přibližně 100g rajčatového protlaku, malou lžičku bazalky, tymiánu, 4 stroužky rozdrceného česneku, posolte a popeřte.
  • Smíchejte orestovanou cibuli s omáčkou a 15 minut pozvolna vařte.
  • Postup na celou pizzu
  • Rozmixujte ovesné vločky, přidejte vajíčko, bio kypřící prášek a 4 velké lžíce bílého jogurtu. Míchejte tak dlouho, dokud se neutvoří hladké těsto.
  • Na plech vložte pečící papír a vytvarujte velmi tenkou placku, kterou pečte přibližně 15 minut v rozehřáté troubě při 185°.
  • Plech vytáhněte, těsto potřete rajčatovou omáčkou, přidejte mozzarelu, na půl nakrájená cherry rajčátka a čerstvé lístky bazalky.
  • Pečte nazdobenou pizzu dalších 10 minut při 170° a pizza je hotová.