Postup na rajčatovou omáčku
Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a lehce orestujte na oleji.
Do misky vložte přibližně 100g rajčatového protlaku, malou lžičku bazalky, tymiánu, 4 stroužky rozdrceného česneku, posolte a popeřte.
Smíchejte orestovanou cibuli s omáčkou a 15 minut pozvolna vařte.
Postup na celou pizzu
Rozmixujte ovesné vločky, přidejte vajíčko, bio kypřící prášek a 4 velké lžíce bílého jogurtu. Míchejte tak dlouho, dokud se neutvoří hladké těsto.
Na plech vložte pečící papír a vytvarujte velmi tenkou placku, kterou pečte přibližně 15 minut v rozehřáté troubě při 185°.
Plech vytáhněte, těsto potřete rajčatovou omáčkou, přidejte mozzarelu, na půl nakrájená cherry rajčátka a čerstvé lístky bazalky.
Pečte nazdobenou pizzu dalších 10 minut při 170° a pizza je hotová.