Go Back
+ servings

Pistáciová srdíčka podle Betty a Vojty

Vytisknout recept
Rozmazlete své blízké lahodnými pistáciovými srdíčky, které jsou kombinací jemného křehkého těsta a krémového pistáciového krému. Tento recept je jednoduchý, přitom efektní, a perfektně se hodí nejen na sváteční příležitosti, ale i jako sladké překvapení pro každodenní chvíle.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1 porce cukroví
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

Na srdíčka:

  • 150 g hladké mouky
  • 60 g rozmixovaných pistácií
  • 1 vejce
  • 40 g másla
  • 40 g pistáciové pasty
  • Špetka soli
  • 2 lžíce čekankového originálu 4Slim

Na krém:

  • 40 g 100% pistáciové pasty
  • 200 g Philadelphie
  • 2 lžíce čekankového originálu 4Slim

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 170 stupňů (dolní a horní ohřev).
  • Ze surovin na srdíčka vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme cca
  • na 1 hodinu do lednice.
  • Srdíčka poté tvoříme pomocí vykrajovátka – na plech vyložený pečicím
  • papírem dáme vykrajovátko, do něj trošku těsta a namačkáme ho do
  • vykrajovátka. Takto postupujeme i se zbylým těstem. Dáme péct do
  • trouby na 8–10 minut.
  • Na krém smícháme všechny suroviny a dáme do zdobicího sáčku.
  • Pomocí sáčku zdobíme vystydlá srdíčka a dozdobíme pomocí
  • nadrobených lyofilizovaných malin a nasekaných pistácií.