Rozmazlete své blízké lahodnými pistáciovými srdíčky, které jsou kombinací jemného křehkého těsta a krémového pistáciového krému. Tento recept je jednoduchý, přitom efektní, a perfektně se hodí nejen na sváteční příležitosti, ale i jako sladké překvapení pro každodenní chvíle.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 1porce cukroví
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
Na srdíčka:
150ghladké mouky
60grozmixovaných pistácií
1vejce
40gmásla
40gpistáciové pasty
Špetka soli
2lžíce čekankového originálu 4Slim
Na krém:
40g100% pistáciové pasty
200gPhiladelphie
2lžíce čekankového originálu 4Slim
Instrukce
Troubu předehřejeme na 170 stupňů (dolní a horní ohřev).
Ze surovin na srdíčka vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme cca
na 1 hodinu do lednice.
Srdíčka poté tvoříme pomocí vykrajovátka – na plech vyložený pečicím
papírem dáme vykrajovátko, do něj trošku těsta a namačkáme ho do
vykrajovátka. Takto postupujeme i se zbylým těstem. Dáme péct do
trouby na 8–10 minut.
Na krém smícháme všechny suroviny a dáme do zdobicího sáčku.
Pomocí sáčku zdobíme vystydlá srdíčka a dozdobíme pomocí
nadrobených lyofilizovaných malin a nasekaných pistácií.