Vytisknout recept
Dobrota, kterou nikdy nic nezkazíte.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 30 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 1 balíček světlých piškotů
- 1 balíček kakaových piškotů
- 3 zakysané smetany
- 2 polotučné tvarohy
- moučkový a vanilkový cukr dle chuti
- 2-3 banány dle velikosti
- strouhaná čokoláda či trošku kakaa na dozdobení dezertu
Dno pekáčku či dortové formy vyložíme potravinářskou fólií.
Vyskládáme jedním druhem piškotů...
V míse smícháme tvarohy, zakysanou smetanu a oba druhy cukru.
Piškoty potřeme částí krému a poklademe na kolečka pokrájenými banány.
Opět dáme trošku krému a na něj druhé piškoty.
Takto střídáme, dokud máme suroviny.
Vršek dortu lehce potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou.
Dozdobit můžeme též čerstvým ovocem a při podávání i domácí šlehačkou.