1. Jablka oloupeme, nastrouhame na plátky a posypeme cukrem a skořicí.
2.Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, během šlehání přidáváme po částech cukr. Do tuhého sněhu pomalu vmícháme po jednom žloutky, nastrouháme citr.kůru a dle chuti můžeme i pár lžic Granka. Jako poslední pomalu vmícháme hladkou mouku.
3. Hotové těsto vlijeme na plech na kterém máme pečící papír.
4. Poklademe jablky a dáme péci na cca 35 minut - ale pro jistotu kontrolujeme :-)
Ten kdo holduje zdravému životnímu stylu - jako např. JÁ :-) může vše nahradit zdravější formou. Mouka celozrnná, cukr třtinový, skořice a citrón v BIO kvalitě.
4ks - Jablka250g - Mouka hladká 250g - Cukr krystal nebo písek7ks - Vejceks - skořice dle chutiks - kakao dle chutiks - citrónová kůra dle chutipříprava - 10vaření - 25