zdrava zelenina nielen pocas zimneho obdobia bez konzervantov
Kategorie Salát
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutesmin
Celkový čas 3 minutesmin
Porce 20
Uvařila Emília Balonová
Ingredience
3kgzeleniny
biela kapusta
mrkva
cibula
cesnak
cervena repa
redkovka
kalerab
petrzlen
zeler
karfiol
brokolica
ruzickovy kel
Instrukce
Prevaríme vodu, necháme vychladit a osolíme.
Nakrájame si zeleninu - davam zvycajne biela kapusta, cesnak, cibula na drobno, mrkva na kolieska, a ked date cervenu repu, obsah cely zruzovie 🙂
Nezabudnite si z kapusty na zaciatku odlozit zopár peknych listov v celku, dávaju sa na vrch. Zelenina sa nalozi do pohara, zaleje sa vodou, na vrch sa polozia listy kapusty. Do neplneho 4 l pohara mozete dat na vrch maly skleneny poharik od jogurtu a zatvorit plastovym vrchnakom, aby bolo vsetko ponorene vo vode.
Po troch tyzdnoch kvasenia na linke prelozime zeleninu do zatvaracich misiek do chladnicky a chvilu pred podavanim vytiahneme zohriat