V míse si smícháme všechny sypké suroviny - mouku, vločky, cukr, kypřící prášek, kakao. Nastrouháme dvě jablka, přidáme dvě celá vejce, olej a vlijeme vlažné mléko. Zamícháme a vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček.
Pečeme v troubě na cca 175°C, upečení zkusíme špejlí.
Podávat můžeme jen posypané moučkovým cukrem, či potřené domácím méně sladkým džemem a kopečkem šlehačky.1 1/2hrnek - mouka špaldová1hrnek - ovesné vločky jemné Emco s vlákninou3/4hrnek - cukr třtinový - nebo jiné alternativní sladidlo1ks - kypřící prášek do perníku2lžíce - holandské kakao2ks - jablka nahrubo strouhaná2ks - vejce celá1/2hrnek - olej1hrnek - mléko ccaks - rozinky, kandované ovoce, ořechy - dle toho, co je doma a co máte rádipříprava - 15vaření - 40