Cibuli a červenou i zelenou papriku nakrájejte najemno. Poté si předehřejte troubu na 180 °C a nachystejte si zapékací nádobu (25 cm × 40 cm).
Nyní si ve větším hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1–2 minuty na středním plameni. Poté do hrnce přidejte rýži a za stálého míchání vše opékejte další 2–3 minuty. Následně obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte citronovou kůru, citronovou šťávu, šafrán, sůl a pepř a vše nechte vařit 5–6 minut na středním plameni.
Po provaření přemístěte celý obsah hrnce do nachystané zapékací nádoby. Následně do směsi v nádobě přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku a vše důkladně promíchejte. Poté celou nádobu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–185 °C. Mezitím si nakrájejte filety z tresky na kousky o velikosti 7 cm × 5 cm.
Po uvedené době vyndejte nádobu z trouby (troubu zatím nevypínejte), pečené rizoto poklaďte kousky tresky, následně tresku osolte a opepřete a na jednotlivé kousky tresky rozdělte celkem 13 g másla. Poté obsah nádoby posypte strouhaným parmazánem, vraťte nádobu do trouby a pečte ještě 10–12 minut při 180–185 °C. Mezitím si nahrubo nakrájejte petrželovou nať.
Zapečené rizoto posypte nakrájenou petrželovou natí, rozdělte na 4 porce a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 507 kcal | 36 g bílkovin | 64 g sacharidů | 12 g tukůks - 100 g bílé cibule (oloupané)ks - 120 g červené paprikyks - 120 g zelené paprikyks - 1 lžíce olivového olejeks - 260 g bílé rýže arborio v suchém stavuks - 1 l zeleninového vývaruks - nastrouhaná kůra z 1 citronuks - 2 lžíce citronové šťávyks - 1 g mletého šafránuks - 600 g filetů z tresky bez kůžeks - 13 g máslaks - 50 g strouhaného parmazánuks - 1 hrst čerstvé petrželové natěks - sůlks - pepřpříprava - 25vaření - 60