Obecně mám docela ráda jídla, která se dají připravit v jednom hrnci, kdy člověk ušetří čas se samotným vařením. Využívám toho hlavně při našich víkendových pobytech na chatě. Tuto neděli jsem proto připravila námi oblíbené plněné papriky.
8 středních paprikových lusků jsem umyla, odřízla vršek, vyčistila od semínek. V míse jsem smíchala mleté vepřové maso se sáčkem uvařené rýže, směs jsem osolila, opepřila. Poté jsem papriky touto směsí naplnila. Vyšlo mi to akorát.
Následně jsem očistila cca 1,5 kg brambor, aby mi alespoň 1 kg zůstalo na samotné vaření. Ty jsem oloupala, pokrájela na menší kousky a dala na dno kastrolu, kam jsem předtím kápla trošku oleje. Brambory jsem pak osolila, lehce zaprášila paprikou.
Na ně jsem položila naplněné papriky. Vedle v hrnku jsem si smíchala ještě rajský protlak s cca 1,5 dcl vody, troškou oleje a 2 lžičkami feferonkové pasty. Touto směsí jsem pak polila papriky. V tuto chvíli bylo v podstatě "uvařeno".
Hrnec jsem přiklopila poklicí a dala péct do trouby asi na 170°C.8ks - slovenské papriky - střední velikost500g - mleté vepřové maso 1ks - rýže - sáček (vařená)1-2špetka - sůl, pepř1kg - brambory oloupané, pokrájené1ks - rajský protlak větší plechovka 190 g1-2lžička - feferonková pasta0,5dcl - olej1špetka - sladká paprika (koření)příprava - 30vaření - 90